Veel gestelde vragen

Omdat iedere seconde telt
Een AED geeft iemand met een hartstilstand een elektrische schok. Die schok moet ervoor zorgen dat het hart weer normaal gaat kloppen. Zo kan een AED iemands leven redden. Een AED is een draagbaar apparaat. De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het geven van een schok heet defibrilleren. Iedereen mag een AED gebruiken.
Zodra je op de aan-knop drukt, begint er een stem te praten die je precies vertelt wat je moet doen. Iedereen mag een AED bedienen. Wel is het handig om in een reanimatiecursus te oefenen hoe je een AED gebruikt. Zo ben je zeker van je zaak als het er op aan komt.
Iedereen mag een AED gebruiken. Zodra je op de aan-knop drukt, begint er een stem te praten die je precies vertelt wat je moet doen. Wel is het handig om in een reanimatiecursus te oefenen hoe je een AED gebruikt. Zo ben je zeker van je zaak als het er op aan komt.
Een burgerhulpverlener is een vrijwilliger die kan reanimeren. Hij heeft zichzelf aangemeld bij het landelijke reanimatie oproepsysteem. Bij een hartstilstand in de buurt wordt hij opgeroepen om te reanimeren. Daarbij is een AED van levensbelang. Met een BuurtAED zorg je er voor dat burgerhulpverleners goed voorbereid bij het slachtoffer aankomen. Daarom zijn overal aangemelde AED’s nodig. Kun je zelf reanimeren? Meld je aan als burgerhulpverlener
In een reanimatiecursus oefen je reanimeren en het gebruik van de AED. Zo ben je zeker van je zaak als het er op aan komt. Wil je met een grotere groep leren reanimeren? Neem contact op met de instructeur in je buurt. Vaak kunnen ze een aparte cursus op locatie regelen.